Круглий стіл з проблем та тенденцій розвитку індустрії гостинності

04 березня 2019 року у Дніпровському гуманітарному університеті відбулося засідання круглого столу на тему: «Розвиток індустрії гостинності: актуальні проблеми та сучасні тенденції», організоване кафедрою готельно-ресторанного бізнесу з метою обговорення актуальних питань розвитку сфери гостинності, вивчення вітчизняного та зарубіжного досвіду з організації ефективного функціонування підприємств готельно-ресторанного господарства та сфери туризму.
 

Під час проведення заходу розглядалися питання сучасного стану сфери готельно-ресторанного бізнесу і туризму в Україні і Дніпропетровської області, вивчалися особливості їх розвитку і впливу на соціально-економічну систему країни. Крім того, присутні ознайомилися з досвідом роботи вітчизняних і зарубіжних підприємств готельно-ресторанного бізнесу на прикладі компанії «Marriott International» і центру відпочинку «Прибій». У засіданні взяли участь фахівці цих компаній – помічник керівника рестораном «The Grill» Юнгаджі О.І. (м. Астана) і антикризовий керівник центру відпочинку «Прибій» Павлов П.Г. (м. Дніпро).
 
Відкрила засідання круглого столу завідувач кафедрою готельно-ресторанного бізнесу Юдіна О.І., яка звернулася зі вступним словом до учасників круглого столу, довела інформацію про мету і завдання заходу, а також виступила з доповіддю-презентацією на тему: «Індустрія гостинності: сучасний стан і проблеми розвитку». У доповіді був представлений аналіз сучасного стану у сфері готельно-ресторанного бізнесу і туризму в Україні і Дніпропетровської області, досліджені показники активності підприємств готельно-ресторанного господарства, розглянуто фактори, що негативно впливають на ефективність їх діяльності, і позначені основні шляхи розвитку.
 
З доповіддю-презентацією на тему: «Структура готельно-ресторанного комплексу «The St. Regis Astana» та роль мотивації персоналу як основного компоненту у підвищенні ефективності діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу» виступила, помічник керівника рестораном високої кухні «The Grill» готельно-ресторанного комплексу «The St. Regis Astana» Юнгаджі О.І. Вона розповіла про свій досвід роботи в готельно-ресторанних комплексах «The St.Regis Astana» (м. Астана, Республіка Казахстан) та «The St.Regis Dubai» (м. Дубай, Об’єднанні Арабські Емірати), які є дочірніми компаніями міжнародного готельного ланцюга «Marriott International» зі штаб-квартирою у США. Доповідач розповів про особливості і політику компанії «Marriott International», умови франчайзингу бренда «The St.Regis» у цієї компанії, охарактеризував готелі «The St.Regis Astana» та «The St.Regis Dubai». Крім того, Юнгаджі О.І. відзначила провідну роль і особливості матеріальної та нематеріальної мотивації персоналу у готелі «The St.Regis Astana», дала рекомендації щодо підвищення ефективності її використання.
 

Також з доповідями-презентаціями виступили студенти спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» і 242 «Туризм» Неклеса К. і Дубова А. Вони висвітлили питання, пов’язані з оцінкою ресурсів і потенціалів Дніпропетровської області у сфері гостинності, відзначили нерозкриті туристсько-рекреаційні можливості регіону, охарактеризували сучасний стан ринку готельно-ресторанних і туристичних послуг.
 
Антикризовий керівник центру відпочинку «Прибій» Павлов П.Г. своїм виступом продовжив обговорення проблеми розвитку суб’єктів господарювання у сфері гостинності. Він розповів про актуальні проблеми, що виникають в готельно-ресторанному бізнесі на сучасному етапі, про специфіку роботи підприємств на Дніпровському ринку готельних і ресторанних послуг, підкреслив важливу роль персоналу в забезпеченні якості та ефективності роботи суб’єктів господарювання цієї сфери, а також зазначив сучасні вимоги, що ставляться до працівників індустрії гостинності.
 
В обговоренні питань, що було розкрито доповідачами, приймали участь викладачі кафедр готельно-ресторанного бізнесу і мовних дисциплін, студенти факультету туризму та готельно-ресторанної справи.
 







Цей запис був опублікований в Наука та освіта. Закладка Постійне посилання.
Кількість переглядів: 134

Коментарі закриті.