Skip navigation
Please use this identifier to cite or link to this item: http://info.dgu.edu.ua:80/jspui/handle/123456789/436
Title: Досвід зарубіжних країн в управлінні персоналом підприємств сфери гостинності
Other Titles: Еxperience of foreign countries in managing personnel of enterprises of hospitality
Authors: Джинджоян, В.В.
Бережна, К.О.
Keywords: Гостинність
Сервісне обслуговування
Управління персоналом
Issue Date: 2022
Publisher: Інвестиції: практика та досвід
Citation: Джинджоян В.В. Досвід зарубіжних країн в управлінні персоналом підприємств сфери гостинності/ В.В. Джинджоян, К.О. Бережна // Інвестиції: практика та досвід. - 2022. - № 2. - С. 36-41.
Description: У статті визначено основні моделі управління персоналом, що мають місце у міжнародному менеджменті й знаходять власну реалізацію в індустрії туризму та гостинності. Проаналізова$ но досвід зарубіжних країн щодо управління персоналом підприємств сфери гостинності з ме$ тою формування пропозицій для подальшого розвитку сфери гостинності України та підвищення конкурентоспроможності національних суб'єктів господарської діяльності гостинності в умо$ вах інтеграції української економіки у світове господарство. Знайдено відмінності вітчизняної моделі управління персоналом готельних підприємств від закордонних та виявлено недоліки у запроваджених моделях, що негативно впливають на роботу підприємств сфери гостинності всередині нашої країни та на підвищення конкурентоспроможності на міжнародному рівні. До$ ведено, що традиційні підходи до формування персоналу для підприємств сфери гостинності не повною мірою забезпечують якісний склад працівників. Запропоновано застосування су$ часних методів підбору кадрів готельних підприємств, у тому числі управлінців шляхом розши$ рення джерел та підвищення рівня кваліфікації власного персоналу.
URI: http://info.dgu.edu.ua:80/jspui/handle/123456789/436
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
4.pdf574,51 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.