http://info.dgu.edu.ua:80/jspui/handle/123456789/436
Назва: | Досвід зарубіжних країн в управлінні персоналом підприємств сфери гостинності |
Інші назви: | Еxperience of foreign countries in managing personnel of enterprises of hospitality |
Автори: | Джинджоян, В.В. Бережна, К.О. |
Ключові слова: | Гостинність Сервісне обслуговування Управління персоналом |
Дата публікації: | 2022 |
Видавництво: | Інвестиції: практика та досвід |
Бібліографічний опис: | Джинджоян В.В. Досвід зарубіжних країн в управлінні персоналом підприємств сфери гостинності/ В.В. Джинджоян, К.О. Бережна // Інвестиції: практика та досвід. - 2022. - № 2. - С. 36-41. |
Опис: | У статті визначено основні моделі управління персоналом, що мають місце у міжнародному менеджменті й знаходять власну реалізацію в індустрії туризму та гостинності. Проаналізова$ но досвід зарубіжних країн щодо управління персоналом підприємств сфери гостинності з ме$ тою формування пропозицій для подальшого розвитку сфери гостинності України та підвищення конкурентоспроможності національних суб'єктів господарської діяльності гостинності в умо$ вах інтеграції української економіки у світове господарство. Знайдено відмінності вітчизняної моделі управління персоналом готельних підприємств від закордонних та виявлено недоліки у запроваджених моделях, що негативно впливають на роботу підприємств сфери гостинності всередині нашої країни та на підвищення конкурентоспроможності на міжнародному рівні. До$ ведено, що традиційні підходи до формування персоналу для підприємств сфери гостинності не повною мірою забезпечують якісний склад працівників. Запропоновано застосування су$ часних методів підбору кадрів готельних підприємств, у тому числі управлінців шляхом розши$ рення джерел та підвищення рівня кваліфікації власного персоналу. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://info.dgu.edu.ua:80/jspui/handle/123456789/436 |
Розташовується у зібраннях: | Статті |
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
4.pdf | 574,51 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.